Wasabröds arkiv deponerat i Värmlandsarkiv.

Wasabröds arkiv deponerat i Värmlandsarkiv

Arkivet efter Wasabröd – ett av de mest välkända varumärkena i värmländsk näringslivshistoria – finns nu deponerat i Värmlandsarkiv.

I depositionen ingår ett stort antal företag som tillhört Wasabröd under årens lopp, allt ifrån grundandet av Skellefteå spisbrödsfabrik 1919 till chipstillverkaren OLW. Totalt uppgår depositionen till ca 120 hyllmeter.

Invigningen av Wasabröds besökscenter i Filipstad. Fotograf: Helén Bergman.

I sommar inleds ordnings- och förteckningsarbeten, men redan nu kan den som är intresserad av företagets historia ta del av berättelser om företaget i det besökscentrum som invigdes i mitten av maj vid företagets fabrik i Filipstad. Vid sidan om platsförsäljning av knäckebröd kan man nämligen gå en historisk vandring i Wasabröds fotspår.

Invigningen av Wasabröds besökscenter i Filipstad. Fotograf: Helén Bergman.

Wasabröds ägare, italienska Barillakoncernen, har valt att göra omfattande investeringar i sin produktionsanläggning i Filipstad under de senaste åren. Vikten av historiens betydelse har kommit i fokus, inte minst i samband med företagets 90-årsjubileum förra året.

Invigningen av Wasabröds besökscenter i Filipstad. De två herrarna som spanar mot framtiden framför företagets logotyp är Wasabröds VD Tommy Mohlin samt ägaren Mr Barilla. Fotograf: Helén Bergman.

Genom att också göra en medveten satsning på att ta hand om företagets historia har man gjort en framsynt investering för framtiden som blir ett stöd i vårdandet av varumärket Wasabröd.


Värmlandsarkiv

stäng Stäng fönstret

Tipsa en vän om denna artikel

Avbryt   Skicka

Ditt näringslivsarkiv